Ögonlaserbehandling

Se klart på nolltid med en ögonlaserbehandling

Se klart på nolltid med en ögonlaserbehandling

editorial

Du har nog hört talas om ögonlaserbehandling och undrat vad det är. Är det farligt? Gör det ont? Frågorna är många. Vi har svaren i denna artikel. En ögonlaserbehandling är en behandling som syftar till att återställa synen genom laser. Under behandlingen används en ljusstråle för att bryta upp ögats hornhinna och sedan bygga upp den igen. Detta görs för att korrigera synfel eller andra skador på ögat. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vad laserögonkirurgi är och hur det fungerar.

Effektiv och säker metod

Ögonlaserkirurgi har funnits ett tag nu och är ett populärt val för dem som vill förbättra sin syn. Det anses vara ett säkert och effektivt sätt att behandla olika ögonsjukdomar. Lasern som används vid operationen hjälper till att omforma hornhinnan, som är ögats klara yttre skikt. Detta kan korrigera brytningsfel som myopi, hyperopi och astigmatism.

Ögonlaserbehandling

Hur ingreppet går till

Själva ingreppet är ganska snabbt och tar cirka 30 minuter per öga. Du kommer att få bedövningsdroppar för att söva ögonen innan lasern används. När detta är gjort kommer du att bli ombedd att titta in i lasern och fokusera på ett ljus. Lasern avger då korta ljuspulser som smärtfritt bryter upp hornhinnan. Därefter hjälper lasern till att återuppbygga hornhinnan. När behandlingen är avslutad får du en skyddande sköld att bära över ögonen och du kan gå hem.

Vad du kan förvänta dig efteråt

Efter ögonlaseroperationen måste du ta hand om dina ögon. Detta innebär att du ska undvika att gnugga dem, använda smörjdroppar och sova med huvudet högt. Du måste också undvika att använda smink och kontaktlinser under några dagar. De flesta kan se klart inom en dag eller två efter operationen, men det kan ta längre tid för vissa.

Lasern ögonkirurgi är ett populärt val för dem som vill förbättra sin syn och anses vara ett säkert och effektivt sätt att behandla olika ögonsjukdomar. Boka en konsultation hos LameraMedical för att få veta mer om ögonlaserbehandlingar.