gasol

Man ska ha husvagn

Man ska ha husvagn

Vad kan man göra under kalla vinterdagar då man sitter och längtar efter semester? Jo, förbereda den förstås! Även om du är en av de många som förstått att “man ska ha husvagn, för då blir man fri”, så har du mycket planeringsjobb framför dig. Vart ska du styra kosan? Var ska du parkera? Och kanske viktigare än målet är själva färden: är husvagnen i gott skick? Man sparar mycket pengar genom att semestra på egen hand, men det finns ingen som vill bli fast mitt ute i ingenstans utan något att äta för att spisen kanske gått sönder, eller gasolen tagit slut. 

 

Ett minikök i bra ordning

Att du inte vill spendera hela semestertiden i köket, det är förståeligt. Men alla måste äta, och för det behövs det ett fungerande kök. Om din husvagnsspis fungerar på gasol, är det en bra idé att gå igenom alla slangar och även själva gasolflaskan för att säkerställa att inget läckage finns. Vill du helst slippa göra detta själv, kan du ta hjälp av en auktoriserad verkstad, som även provkör alla andra apparater i din husvagn. Hos https://www.primagaz.se/ kan du beställa revision och påfyllning av din befintliga gasolflaska, eller komma igång snabbt genom att låna en av deras flaskor.

 

 

Hjälp – det började läcka mitt under semestern!

Även i de bästa fall kan saker och ting gå fel. Tänk att du, efter alla förberedelser, är mitt uppe i din husvagnssemester, och då börjar det lukta gas. Vad ska du då göra? Bevara lugnet: gasflaskan kommer inte att explodera om du hanterar situationen rätt. Gasol är dock rätt farligt för hälsan, så stäng av flaskan, öppna alla fönster och dörrar så att utrymmet är väl ventilerat, och gå ut. Kontakta därefter en auktoriserad verkstad och få läckaget fixat. En gasolmiss ska inte få förstöra hela semestern för dig!