Ytterdörrar

Ytterdörrar säger en hel del

Ytterdörrar säger en hel del

Det kan tyckas vara en enkel sak att köpa en dörr. Men stanna upp för ett ögonblick och fundera på hur den kommer att se ut på plats. Passar den in, och ger den det intryck som man som husägare vill ge de som kommer på besök eller åker förbi? Givetvis är de inte där bara för syns skull. De ska även vara säkra och passa in på det övriga huset, både när det gäller stil och färg. 

Kanske blir det en ytterdörr med fönster

Något som man kanske inte tänker på med detsamma är att ett fönster kan ge ett stiligt intryck på utsidan men även ha en praktisk betydelse inomhus. Lena och Christian hade dessa funderingar när de köpte sitt hus. Huset var i det stora hela perfekt men hallen var alldeles för mörk och dyster. Det kändes inte alls bra och krävde att de hittade en snygg belysning för att göra hallen rättvisa. 

Det var då en bekant som jobbade som snickare kom med den briljanta iden. Varför inte skaffa en dörr med fönster? Lena kontrade med att det inte hjälpte med ett litet fönster för att lysa upp hallen. Då förklarade kompisen att det finns massor av olika varianter. Han rekommenderade ett företag där de skulle hitta en ytterdörr med fönster som passade dem.

Tänk att fönstren på ytterdörren kan göra skillnad

De tog hans råd och satte sig tillsammans framför datorn för att botanisera bland alla dörrar på internet. Det fanns så många fina med få eller många, små och stora fönster beroende på tycke och smak. 

De valde en dörr med åtta fönster och bestämde även att de ville ha en persienn att dra för om de inte var hemma och på så vis hindra nyfikna besökare från att titta in. Något som kändes bra, tyckte båda två. De beställde online och såg fram emot dagen då dörren skulle komma.