Våningssängar

Våningssängar: Allt du behöver veta

Våningssängar: Allt du behöver veta

editorial

Ett perfekt tillägg till barnens sovrum

Våningssängar, det är ett tidlöst tillägg till alla barns sovrum. De är perfekta för syskon som delar rum, för övernattningar och för improviserade fortbyggen. Men innan du köper en våningssäng till ditt barns rum finns det några saker du bör veta. I det här blogginlägget tar vi upp grunderna för våningssängar – allt från konstruktion till säkerhetsaspekter. När du har läst klart kommer du att vara expert på allt som rör våningssängar!

image

Var uppmärksam på det material du väljer

Byggandet av våningssängar 
Våningssängar är vanligtvis tillverkade av trä eller metall. Det viktigaste att tänka på när det gäller konstruktionen är stabilitet. Se till att välja en våningssäng som är robust och välkonstruerad. Undvik tunna sängar som kan vingla eller kollapsa under vikten av två fullvuxna barn!

När det gäller våningssängar i metall ska du vara uppmärksam på vilken typ av metall som används i konstruktionen. Vissa metaller är mer benägna att rosta än andra. Om du bor i ett fuktigt klimat eller nära havet bör du överväga att välja en våningssäng i rostfritt stål framför en som är tillverkad av järn eller annan metall som är känslig för rost.

Säkerheten först!
Våningssängar kan vara säkra för barn om de används på rätt sätt. För att undvika olyckor bör du se till att ditt barn förstår följande säkerhetsregler innan du låter dem sova i en våningssäng.

– Använd alltid stegen för att komma in och ut ur den översta våningssängen. Försök aldrig att klättra uppför sidostolparna!
– Var försiktig så att du inte sitter på kanten av den översta våningssängen. Räcken är inte konstruerade för att bära så mycket vikt och de kan ge vika, vilket gör att ditt barn faller och skadar sig.
– Låt inte barn under 6 år sova i den översta våningssängen på grund av risken för att de faller ut under sömnen. Om ditt barn är yngre än 6 år men ändå vill sova i den översta våningssängen kan du överväga att använda skyddsräcken på båda sidor av sängen för att minska risken för att ramla ut under sömnen.
– Håll området runt våningssängen fritt från skräp så att det inte finns någon risk för att snubbla och ramla när man går in i eller ut ur sängen.

De är perfekta för syskon som delar rum, för övernattningar och för improviserade fortbyggen! Men innan du köper en finns det några saker du bör veta om konstruktion och säkerhetsöverväganden. Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att ditt barn kommer att njuta av sin nya våningssäng på ett säkert sätt i många år framöver! Tack för att du läste!