positioneringskuddar

Underlätta med högkvalitativa positioneringskuddar för alla behov

Underlätta med högkvalitativa positioneringskuddar för alla behov

editorial

Hur gör man för att på bästa sätt avlasta kroppen och skapa en så bekväm och trygg tillvaro som möjligt för sina kunder inom vårdarbetet? Här är utmaningarna nästan lika många som antalet människor man vill hjälpa och varje situation är unik. När det kommer till att skapa bekväma vilopositioner för sina patienter eller underlätta tandläkarbesöken eller utflykterna till badplatsen har det lagts mycket resurser på forskning och utveckling för att skapa de bästa positioneringskuddar som finns, för alla tänkbara behov. 

Inom sjukvård och rehabiliteringsarbete så är positioneringskuddar av olika slag ett viktigt verktyg för att underlätta för patienten. Oavsett vilket område man jobbar inom, så kan det vårdnära arbetet förbättras betydligt och skapa större frihet för brukaren med väl utvalda positioneringskuddar. Behöver du en fixerad positionering vid sänggående så kan du ha stor nytta av ett antal strategiskt placerade kuddar. Vill man avlasta kroppen och undvika tryck så är kuddarna ett viktigt verktyg. De hjälper till att både stabilisera och motverka obehag. 

image

Med fokus på den enskilde individen

Eftersom alla är olika så behövs det ett stort antal positioneringskuddar. Målsättningen är att de ska vara individanpassade så långt det går, men med tanke på ovan nämnda skulle det förmodligen bli en omöjlighet. Dock ser marknaden idag ett stort antal kuddar vars flexibilitet gör att de på flera sätt faktiskt anpassar sig efter användaren. Man har bland annat lagt stor vikt vid vilken typ av material som används vid tillverkning. 

Kuddar kan tillämpas i de flesta vårdnära arbeten. Från positionering i säng, till flytkuddar vid bad och hygienkuddar till exempelvis duschtillfällen. Jobbar man inom tandvård, så finns det även dentalkuddar för att skapa extra trygghet och bekvämlighet för patienten vid ett tandläkarbesök. Är man osäker på vilken sorts kudde som passar bäst för vilket ändamål, finns det bra guider online där man kan fördjupa sig.