tandläkere Östermalm

Tandläkare på Östermalm ger dig goda munrutiner

Tandläkare på Östermalm ger dig goda munrutiner

Handen på hjärtat, hur ofta använder du egentligen tandtråd? För de flesta peakar antagligen rengörandet mellan tänderna med ett tandläkarbesök. Man är generellt slarvig under året men när det är dags för det där årliga rutinbesöket hos tandläkaren sätter man igång igen.  

Inte sällan börjar man någon vecka eller två innan besöket för att det inte ska blöda kopiöst mycket när tandläkaren gör sin grej då man ligger blottad i stolen där på mottagningen. Det är ju förstås en situation fylld av skam när man genom blodet som forsar ur tandköttet berättar att det faktiskt är rätt sällan som använder tandtråd egentligen. 

Skamkänslan följer därefter med ett tag efter tandläkarbesöket och de första veckorna, kanske till och med månaderna, har du fått “blodad tand” att göra rent mellan tänderna. Du är noga och använder tandtråd varje morgon och kväll. Men successivt börjar man tröttna och ganska snart kommer man på sig själv med att ha fallit fullständigt ur rutinerna igen.  

 

 

När du behöver akut tandvård

Sedan finns ju det ju de där tandläkarbesöken som inte är planerade i förväg och som du inte kan förbereda dig på. De akuta tandläkarbesöken är nog så viktiga. Föreställ dig att du går på gatan på Östermalm i Stockholm en kall vinterdag. Under natten har det varit minusgrader och många av gatorna har blivit täckta av is. Kommunen har ännu inte hunnit vara ute och saltat. 

Då händer det som är så lätt att ske när man går på is. Du halkar. Du ramlar framlänges och slår ansiktet i gatan. Smärtan är olidlig. Du reser dig sakta men när du tittar ned på marken ser du inte bara en stor blodpöl utan även tre tänder. Då är läget akut. Ta fram din smartphone och googla “Tandläkare Östermalm”. Lokala tandläkare är riktiga hjältar när du behöver akut tandvård.