Tandhygienist

Tandhygienist kan hjälpa med behandlingar och skräddarsydda råd

Tandhygienist kan hjälpa med behandlingar och skräddarsydda råd

Att borsta sina tänder morgon och kväll är en självklarhet för de allra flesta och är avgörande för att tänderna ska kunna hålla sig starka och friska. Det är dock väldigt stor skillnad mellan olika personer vilka förutsättningar man har, vissa får aldrig några större bekymmer med tänderna medans andra verkar få hål eller andra problem med tänderna stup i kvarten. Det beror mycket på hur man sköter sin munhygien samt vad man stoppar i sig, men även vilka anlag man har.

Ge inte upp om tänderna är problematiska

Vissa sköter sina tänder väldigt väl men drabbas trots det av många problem, men det är inte en anledning att strunta i tandborstning och dylikt eftersom det då kan bli ännu värre. För att kontrollera tandstatus samt få tips på hur man bäst kan ta hand om tänderna utifrån de individuella förutsättningar man har bör man besöka en tandhygienist. En tandhygienist kan förutom det även ta bort tandsten och putsa tänderna för att man lättare ska kunna hålla de rena och fri från bakterier. 

Vad ska man tänka på för att ge tänderna goda förutsättningar?

Det allra viktigaste är att i första hand lyssna till och följa råden man får från en tandläkare eller tandhygienist, men det finns även lite generella råd som man kan använda sig av om man inte fått några specifika att följa. Det är till exempel bra att använda tandtråd varje kväll för att säkerställa att det blivit rent även mellan tänderna. Det är också klokt att tillsätta fluor genom tabletter, tuggummi eller sköljning för att tänderna ska få extra skydd. Man bör även se till att äta hälsosam mat på regelbundna tider och låta tänderna vila cirka 2-3 timmar mellan måltiderna.

Lugna och kunniga tandhygienister på Odenplan

På Odenplan ligger Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål’s klinik där det arbetar duktiga och erfarna tandhygienister. Kliniken är modernt utrustad och det ligger stort fokus på nöjda patienter och personligt bemötande. Läs mer på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.