polerskivor

Skinande bil med polerskivor

Skinande bil med polerskivor

Med hjälp av polerskivor får du fram en fin, blank yta på bilen, eller på andra ytor du vill polera. Många använder polerskivor just på bilen eftersom det ger ett så bra resultat, och det dessutom inte är så svårt att göra själv. Man kan antingen polera med en polermaskin, för hand, eller genom att använda en borrmaskin. 

Väljer man att polera för hand får man ett bra resultat, men det tar lång tid och blir snabbt tröttsamt för armarna. De flesta har inte någon polermaskin hemma, men däremot har många en borrmaskin. Så vill man inte lämna iväg bilen för att få den polerad kan man istället använda en borr och spara på både plånboken och armmusklerna.

 

Vikten av ett bra polermedel 

För att poleringen ska lyckas måste man ha ett bra polermedel. Polermedel och polerskiva hör liksom ihop, de funkar inte bra utan varandra. Lägg pengar på ett bra polermedel som passar till det ändamål just du behöver det till, det finns nämligen jättemånga sorter.

Polerskivan är det som är i direktkontakt med ytan som ska poleras. Bara för att man kanske köpt ett dyrare polermedel, så betyder det inte att man bör snåla när det kommer till polerskivan.  Köp polerskivor och polermedel med hög kvalitet, det kommer att löna sig i längden.

 

 

Ta hand om dina polerskivor 

För att hålla polerskivor i gott skick tills nästa användningstillfälle behöver man ta hand om dem ordentligt. Efter att de använts sitter det kvar limrester, polish, oljerester och vax på skivorna som man bör ta bort för att de ska fortsätta fungera bra. Detta ska man helst göra direkt efter att man är klar med poleringen. Det finns särskilda medel för att rengöra polerskivor. Man kan även använda sig av pad-washes som är till just för detta, då får man garanterat ett bra resultat.