Snickare

Saker värda att hålla koll på när man ska anlita snickare

Saker värda att hålla koll på när man ska anlita snickare

Till och från behövs det utföras arbete på en fastighet. Det kan handla om allt från underhållsarbete för att bostaden ska hålla sig i toppskick till renoverings- och byggprojekt som skapar förändring i hemmet. Är planen att man ska anlita ett byggföretag som ska hjälpa till med projektet så finns det vissa saker man bör tänka på, annars finns risken att det kommer stå en dyrt i slutändan.

Bestäm vad som ska göras 

Innan man anlitar en hantverkare så är det viktigt att tänka igenom vad det är som ska göras. Ju mer specifik man är med krav och önskemål desto högre är chansen att resultatet blir perfekt. Har man ritningar, önskemål på material, tidsplan och andra detaljer så bör man ta med det när man begär in offerter (det är alltid bra att begära in det från flera företag för att kunna jämföra). Förutom att man lättare kan få det man önskar genom att beskriva det i detalj så är det också viktigt eftersom tilläggsbeställningar kan bli kostsamt.

Bra resultat är det viktigaste

När man fått offerter från några olika företag så är det viktigt att inte stirra sig blind på priset, man får ofta det man betalar för så det enda man bör göra med det är att kolla upp att priset är rimligt. Däremot bör man lyssna på rekommendationer från vänner och bekanta eller be om recensioner från tidigare kunder. Till exempel kan man gå in på https://www.snickareikungsbacka.se/ om man vill läsa om en mångsidig snickare i Kungsbacka med många nöjda kunder. 

Kontrollera företaget och skriv avtal

När man tror sig ha hittat rätt hantverkare så är det viktigt att kontrollera att företaget är godkänt för F-skatt och att hantverkaren är behörig, auktoriserad eller certifierad för arbetet, speciellt om det gäller el- och VVS-arbeten. Se även till att det finns ett skriftligt avtal som bland annat innefattar pris och vad som ska göras.