Köpa Stål

Olika typer av stål du behöver känna till innan du bestämmer dig för att köpa

Olika typer av stål du behöver känna till innan du bestämmer dig för att köpa

editorial

Att fatta rätt beslut när man väljer stål för ett visst projekt är en viktig uppgift som inte får tas lättvindigt. Oavsett om du är verksam inom tillverkningsindustrin eller en gör-det-själv-entusiast kan du genom att förstå de olika typerna av stål som finns tillgängliga se till att din slutprodukt uppfyller alla nödvändiga standarder och garanterar ett långvarigt resultat. I det här blogginlägget utforskar vi några av de vanligaste ståltyperna på marknaden och lyfter fram deras egenskaper och användningsområden för att hjälpa entreprenörer att fatta välgrundade beslut när de väljer vilken typ av stål de ska köpa.

 

Flera olika typer och olika användningsområden

Kolstål: Kolstål är en legering av järn och kol och dess egenskaper beror på mängden kol. Stål med låg kolhalt innehåller mindre än 0,3 % kol medan stål med hög kolhalt kan innehålla upp till 2 %. Dessa stål är starka, hållbara och motstår korrosion väl. De används ofta i byggnads-, ingenjörs- och tillverkningstillämpningar.

 

Milt stål: Milt stål är en typ av kolstål med låg kolhalt, vanligtvis mindre än 0,25 %. Detta gör det lätt att forma och formas för olika användningsområden som t.ex. bildelar, konstruktionsramar och skeppsbyggnad. Dess styrka gör det till ett idealiskt val för stora konstruktioner som broar.

Köpa Stål

Rostfritt stål: Rostfritt stål: Rostfritt stål är en legering av järn, krom och nickel som ger utmärkt korrosionsbeständighet och ett högre hållfasthets- och viktförhållande jämfört med andra typer av metaller. Det används ofta i medicinsk utrustning, köksmaskiner och tankar för lagring av kemikalier på grund av dess rostfria karaktär.

 

Verktygsstål: Verktygsstål är en legering av järn, kol och andra metaller som är utformad för överlägsen hårdhet och seghet. Det används för att tillverka verktyg som skär-, borr- och formverktyg.

 

Höghastighetsstål: Höghastighetsstål är en legering av järn, kobolt, molybden och volfram som har en högre temperatur.

 

Om du fortfarande är osäker råder vi dig att kontakta SteelPro AB, du hittar dem på http://www.steelproab.se/