Pallkrage

Odla själv i pallkrage

Odla själv i pallkrage

editorial

Många vill odla sin egen mat i trädgården, och då är det perfekt att göra det i en pallkrage. Du kan ha ett grönsaksland, en jordgubbsodling eller egen köksträdgård med kryddor och örter. Kontakta ett företag som säljer pallkragar, så är du snart igång med odlingen.

Man har flera fördelar av att odla i pallkrage. Först och främst är planteringen begränsad, och du riskerar inte att det växer in gräs från trädgården i din odlingsram. Den upphöjda positionen gör det lättare att rensa och skörda, och pallkragen är inte så lättåtkomlig för djur.

 

Markera de olika sorterna

Det är trevligt med små skyltar, där man kan se vad det är som odlas. Färska kryddor är perfekta att ha till hands när du lagar mat, och du kan också frysa in dem när du har skördat. Möjligheterna är obegränsade, och du kan förstås också ha pallkragen som blomsterrabatt.

För den som har gått omkring på Sofiero eller beundrat planteringar någon annanstans är det lätt att inspireras till att försöka odla själv. En pallkrage är trots allt ganska måttlig i omfång, så det är ett perfekt projekt för nybörjaren att sätta igång med.

 

Pallkrage

 

Odla utan trädgård

En pallkrage passar också för den som har begränsat med plats. Det går att placera en pallkrage på en balkong eller uteplats, och man är inte tvungen att ha en stor gräsyta till sitt förfogande. Du kan odla var som helst, och det behöver inte ens vara på markplan.

Är du en van odlare har du kanske redan flera pallkragar som du har full koll på. Du kan köpa så många du vill och ha odlingar av olika slag. Om du är nybörjare, kan du få extra inspiration av en trädgårdstidning, eller så går du in på närmaste bibliotek och lånar några inspirerande böcker med odlingstips och goda råd för planteringen.