Flyttfirma

När du flyttar i större städer

När du flyttar i större städer

Flytta är oftast ett heltidsprojekt. Bor du dessutom i en av de större städerna kan det vara extra jobbigt. Det är inte alls smidigt att försöka hitta ett ställe att parkera flyttbilen och i värsta fall bor du i en trång gränd. Då kan det vara så att du får bära möbler och kartonger en bra bit. En Flytt i Stockholm kan få de flesta att tappa tålamodet. Då kan det vara bra att anlita en flyttfirma som gör jobbet. Det är betydligt trevligare att kunna ägna sig åt att plocka upp och göra fint i det nya hemmet.

 

 

Planera din flytt med en flyttfirma

 

Oavsett om du anlitar en flyttfirma eller inte så är det bra att planera sin flytt. Börja med att se till att ha tillräckligt med flyttkartonger. Anlitar du en flyttfirma kan de oftast hjälpa till med att ordna flyttkartonger av bra kvalité. Då är risken mindre att finporslinet bekantar sig med asfalten. Sortera efter rum och märk upp ordentligt så hamnar allt rätt från början. Tänk på att kartongerna inte ska bli för tunga. Det är risk att flyttkartongen går sönder och likaså din rygg. Prata gärna med flyttfirman om bästa sättet att packa.

 

Om du har piano eller exempelvis vapenskåp

 

Tunga och otympliga möbler är svåra att flytta. De kommer sällan med handtag så det kan till och med vara farligt om du inte har styrkan att bära. Ta hellre hjälp av proffs som kan sina flyttar. De vet hur man bär och har hjälpmedel för att klara tunga lyft. Du kanske inte vill anlita en flyttfirma för hela flytten. Det kan dock vara värt att anlita någon för att flytta de otympliga och tunga möblerna. Ring och hör med en flyttfirma om priser. Du kan oftast få en offert per timme eller per flytt.