Mc

Med mc-kläder och båge för att kämpa mot drakar på höga höjder

Med mc-kläder och båge för att kämpa mot drakar på höga höjder

Att återerövra jaget, det är ett kall som många av oss känner någon gång i livet. Att utmana sig själv, göra upp med sin inre gnällspik och visa både sig själv vad man är kapabel till – det är att leva ett ärofyllt liv.
Det finns nämligen en orsak till varför vi älskar filmer där äventyraren gör upp mot omöjliga odds – som den lille Frodo och hans sällskap som tar sig från ett skyddat liv i Fylke till Domedagsberget för att besegra Sauron.
”My Friends, you bow to no one”, som Aragorn säger i slutet av Sagan om konungens återkomst.

Besegra din drake

Vi har alla våra egna domedagsberg och strider med mörkret här i livet. Om vi svarar på kallet till äventyr är förstås helt upp till oss själva. Ofta handlar det om de mest vardagliga ting – hur vi agerar, eller snarare reagerar i vissa situationer.
Du kan säkert nämna ett par sådana situationer på rak arm där du vet att du blir stressad och ”ballar ur” för att vara frank.

Ibland kan vi alla därför behöva bryta upp med tillvaron för att få lite perspektiv på saker och ting. Ta tåget någonstans eller bara slänga på oss våra mc-kläder och känna asfalten försvinna under oss på bågen.
Det ger oss tid till att reflektera över tillvarons beskaffenhet och sedan återvända med nya idéer och ny energi.
Ibland behöver man lämna något för att verkligen kunna uppskatta det och vårda det.

Fråga dig själv därför på vilket sätt du kan vara en hjälte i din egen berättelse. Vad finns det för drake i ditt liv som du fruktar att göra upp med men som du vet bär på nyckeln till din utveckling?
Nu är tiden som det är dags att stirra det där vidundret i vitögat och visa vem det är som bestämmer.