DOWNLIGHTS LED

LED downlights kan göra köket extra funktionellt

LED downlights kan göra köket extra funktionellt

Ett funktionellt kök anpassat efter egna behov är något som många drömmer om att ha. Precis som med så mycket annat så är vi olika när det kommer till hur vi arbetar i ett kök samt vad vi föredrar att ha lättillgängligt. Det finns dock några saker som generellt gör köket mer funktionellt oavsett vilken arbetsstil eller smak man har. 

Planera köket noggrant 

Är utrymmet litet så bör man satsa på att utnyttja utrymmet ända upp till taket för att få plats med allt som behövs. Försök även få till så mycket arbetsytor som möjligt genom smarta lösningar, till exempel finns det skärbrädor som kan passa över diskhon och den kan därmed användas som arbetsyta. Är utrymmet stort så är det viktigt att planera arbetszonerna väl för att undvika att det blir svårarbetat i köket, försök undvika allt för långa avstånd mellan zonerna. Det kan också vara bra att använda sig av utdragslådor istället för hyllor då det ger god översikt.

Rätt ljus i köket har stor inverkan

Belysningen är väldigt viktig i ett kök för att det ska kunna vara funktionellt och samtidigt kännas hemtrevligt. Det krävs god allmänbelysning men det är också viktigt att arbetsytorna är väl upplysta när de ska användas. Det är därför en god idé att blanda olika sorters belysning för att få ut så mycket som möjligt av sitt kök, både när det handlar om funktion och stämning. 

Genom att placera belysning under skåp så får man en klar och skuggfri belysning på arbetsytorna. När det handlar om allmänbelysningen så kan Downlights vara ett bra alternativ. De erbjuder funktionell belysning i ett kök då de ger bra ljus och är infällda i exempelvis taket, vilket gör att de inte hänger i vägen. Väljer man dessutom LED downlights som går att dimma så får man energisnål och flexibel belysning som håller i många år. På https://ledmegastore.se/19218-downlights-led hittar man ett varierat sortiment av LED downlights.