lastvagnservice norrköping

Lastvagnservice i Norrköping kan hålla din lastbil i toppskick, även vintertid

Lastvagnservice i Norrköping kan hålla din lastbil i toppskick, även vintertid

En ren lastbil är ofta också en välmående lastbil eftersom en tvätt inte enbart gör att den ser snyggare och fräschare ut. Smuts som virvlar upp från vägbanan sliter på materialet i fordonet och gör på sikt att plåten korroderar. En ren lack har dessutom en bättre smuts- och vattenavvisande funktion vilket hindrar partiklar från att hopas och skada lacken. 

Extra viktigt med noggrann tvätt på vintern

Under vintern är det dessutom extra viktigt att tvätta sitt fordon trots att det kan kännas menlöst då lastbilen direkt ser smutsig och matt ut under perioder då det är minusgrader och snö ena dagen och slask den andra. 

Men det är också det som gör det extra viktigt att regelbundet tvätta fordonet. Under vintern utsätts fordon för dubbsmuts, vilket innebär att vinterdäck med dubb river upp smuts från vägbanan som oftast innehåller en blandning av salt, tjära och andra orenheter som fäster sig hårt i lacken. 

En ren lastbil både syns och fungerar bättre

En ren lastbil är dessutom säkrare för dig och dina medtrafikanter. Smutsiga fordon syns sämre eftersom lacken, lamporna och registreringsskylten förlorar sin reflekterande förmåga om de är täckta av smuts. En allt för smutsig registreringsskylt som inte går att läsa kan dessutom leda till böter från polisen. Rena rutor och speglar är också väldigt viktig för att du ska kunna ha god sikt ut från förarhytten. 

Tvätta lastbilen i miljövänlig tvätthall

Är du till exempel i behov av lastbilstvätt i Norrköpingsområdet så kan du besöka Lastvagnservice i Östergötland AB. Det är en tvätthall utrustad med en mycket effektiv och miljövänlig maskintvätt där de tar emot både små och stora lastbilar, med eller utan släp. Hos Lastvagnservice i Norrköping kan du vara trygg med att din lastbil blir väl omhändertagen och kommer ut ur tvätthallen ren, fin och redo för nya resor.