förskola eskilstuna

Kunskap, kreativitet och kompisar

Kunskap, kreativitet och kompisar

Det är roligt att lära sig nya saker. Det tycker i alla fall de flesta barn. Har du sett koncentrationen i en lekpark, eller med klossar eller kritor? Egentligen är det ett hårt arbete. Under de första åren av livet så testar vi våra gränser mentalt och fysiskt varje dag. De första stegen, att lära sig cykla eller äta med gaffel och sked. Många detaljer och färdigheter som ska erövras. Som föräldrar vill vi att det här ska uppmuntras och fortsätta långt upp i åldern. Och vi förväntar oss detta när förskollärare eller lärare har hand om våra telningar.

 

Viktiga relationer

Precis som alla andra människor så är föräldrar olika individer. En del har lätt att känna förtroende för barnvakter och lärare och tycker det är odramatiskt att ha barnet inom barnomsorgen. Andra vill ha mera kontroll på detaljer och de dagliga rutinerna. Vilken grupp tillhör du? Självklart finns det nyanser, men viktigast är förstås att du tydligt kommunicerar dina behov och förväntningar. Ta med dina frågor och besök http://britishschools.se. Du är inte ensam med dina funderingar. 

 

 

Lekar med röd tråd

Du har säkert många idéer om hur du vill att ditt barns dagar ska te sig. Prata med andra föräldrar om hur de har löst saken och vilka rekommendationer de har om förskola i eskilstuna. Ibland behöver du sätta sonen eller dottern i kö, väldigt tidigt i barnets liv. Så dröj inte med att fatta beslut i den frågan. Dessutom behöver du vara klar över vad som är viktigt för just din familj. Pedagogik, lokaler och maten som serveras exempelvis. Hur mycket utelek är det? Roliga utflykter? Spännande teman? Självklart spelar adressen också roll. Hur långt är du beredd att ta dig för att lämna, hämta och gå på föräldramöten? Vill du pricka in ett dagis där dina vänner har sina barn?