köp lampor

Köp lampor som gör det lilla extra för hemmet

Köp lampor som gör det lilla extra för hemmet

En bostad fylld av vacker belysning upplevs ofta som ett varmt och välkomnande hem. Genom att använda sig av designlampor så kan man förhöja hemmet ytterligare ett steg. Det finns många vackra serier från erkända designers som kan användas i hemmets alla rum om man så vill, eller så kan man köpa en extra speciell lampa som får äga det rum den placeras i.

Det är viktigt att använda sig av flera ljuskällor i ett rum och det är alltid en bonus om lamporna kan se bra ut både då de är släckta och tända. Det är klokt att sikta på att ha minst en allmänbelysning i varje rum, det vill säga en lampa som lyser upp större delen av rummet. Detta är oftast någon form av taklampa och handlar det om ett extra stort rum så kan det var väl värt att använda sig av minst två.

Plafonder sitter mot taket och är därför bra om de ska placeras över en öppen yta och om man har lite lägre takhöjd. En pendel eller takkrona ger en maffig effekt om det är högt i tak och kan även passa bra över exempelvis matbord. 

Genom att placera ut bordslampor, vägglampor och golvlampor på platser som man vill belysa lite extra eller dit allmänbelysningen inte når så får man ett väl upplyst hem. De kan gärna stå eller hänga på lite olika nivåer i rummet för en mysig atmosfär. När man väljer lamporna i sig bör man gå efter det som passar in i hemmet och vad man själv tycker är snyggt.

Har man till exempel många gulddetaljer i ett rum så kan det vara snyggt med en eller flera lampor som har exempelvis en guldfot eller något annat inslag av guld, det gör att rummet känns mer enhetligt. Hos lampemesteren.se hittar man massor av vackra designlampor från kända företag och designers som kan förgylla hemmet.