advokat

Juridisk hjälp vid migration

Juridisk hjälp vid migration

Det finns många anledningar till att man kan behöva migrera till Sverige. Kanske man gift sig med en svensk utomlands och nu önskar att kunna flytta till Sverige tillsammans med sin nya familj. Eller så söker man en på alla sätt bättre livsstil, både ekonomiskt och allmänt. Det kan vara klurigt att kunna alla krav och vilka blanketter som ska skickas in och vid vilket tillfälle. Det kan handla om uppehållstillstånd, medborgarskap, återförening av familjer eller asyl. Alla situationer är unika och därför behövs det i de flesta fall en advokat som kan hjälpa dig att ta reda på dina rättigheter; vilka lagar och regler det är som gäller just för dig och din situation.

 

 

Advokatfirma på flera språk

 

Om du inte hunnit lära dig svenska än kan det vara svårt att hantera allt pappersarbete. För att inte förlänga en juridisk process mer än nödvändigt, kan du få hjälp av advokater som talar ditt språk. För dig som söker migrationsrätt i Göteborg kan du få hjälp av Ottosson & Pakas som talar både Engelska och Arabiska. Advokaten kan assistera dig genom hela förhandlingen och även hjälpa dig att överklaga om du skulle få avslag på ansökan.

 

Få stöd när du söker om asyl

 

Många som kommer till Sverige är flyktingar som söker asyl. Många har överlevt krig och hemska upplevelser, och är i stort behov av en säker och trygg plats att bo och leva på. För att be om asyl och ta reda på vilka rättigheter man har som flykting i det nya landet kan man få stöd av en advokat. Förutom rådgivning och hjälp på sitt eget språk, kan man som vid vanlig migration även få hjälp att överklaga ett avslag. En ordentlig advokat kommer att sätta klientens behov på första plats, och röra upp himmel och jord för att hjälpa en person i nöd.