pistmaskin

Iskalla vintrar och snö som kräver lösningar från pistmaskin.net

Iskalla vintrar och snö som kräver lösningar från pistmaskin.net

editorial

Vår nordiska natur erbjuder smått makalösa upplevelser. Man behöver inte heller gå särskilt långt för att ta del av den då vårt land erbjuder väldigt tillgängliga äventyr alldeles i närområdet.

Detta ligger förstås djupt inkodat i vårt DNA. Våra förfäder häruppe i norr levde trots allt mitt i naturen. Det mesta hämtades från skogen – må det ha varit föda eller material till att bygga eller att värma sig med.
Vi är helt enkelt ett resultat av jorden våra förfäder en gång i tiden befolkade.

En iskall strid

Det kan inte heller ha varit en lätt resa att ta sig upp hit. Föreställ er kölden och kampen mot väder och vind under det kalla halvåret. Det går knappt att föreställa sig idag när bekvämligheterna bara ligger ett klick på en app bort.
Naturligtvis har detta format en mentalitet där man gör rätt för sig och inte tar mer än vad man behöver. Utan den inställningen hade våra förfäder aldrig överlevt.

pistmaskin

För det gällde att vara väl förberedd när vintern väl kom. Hade man tagit det för lugnt under sommaren, eller om skörden hade varit dålig, så blev det väldigt tufft.

I dag har vi förvisso fått mildare vintrar som gör att vi kommer lite lindrigare undan. Samtidigt är det lite trist då det inte längre går att njuta av vita vintrar på samma sätt som förut.

Men när det väl snöar så brukar det verkligen härja på ordentligt. Det är tur att det finns smidiga lösningar från pistmaskin.net som ser till att framkomligheten är god för den som är sugen på att åka utför.
Visst är det för övrigt lite lustigt att tänka sig att skidor var det enda sättet man kunde ta sig fram i norr förr i tiden. Innan snöskotrarna gjorde sitt intåg så var det nämligen just skidor som gällde.