däckbyte

I Tyresö går det att fä hjälp med det mesta gällande däck, som exempelvis däckbyte

I Tyresö går det att fä hjälp med det mesta gällande däck, som exempelvis däckbyte

editorial

Att se till att däcken på bilen är i optimalt skick är avgörande för att man ska kunna färdas tryggt på vägarna. Det är inte heller bara för ens egna säkerhet det är viktigt utan det kan också ha inverkan på andra trafikanter. Däcken påverkar bland annat väghållning och bromssträcka, två mycket viktiga aspekter inom bilkörning. Se därför alltid till att ha däck med bra mönsterdjup, som såklart är av rätt typ för säsongen. 

Vilka regler finns när det handlar om däck på personbil?

Vinterdäck måste användas vid vinterväglag mellan 1:a december och 31:a mars, det är tillåtet att använda dubbdäck mellan 1:a oktober och 15:e april (övrig tid är det endast tillåtet om det är eller förväntas bli vinterväglag). För personbilar och andra lätta fordon med en totalvikt på 3,5 ton eller mindre måste mönsterdjupet vara minst 3 millimeter när det gäller vinterdäck och sommardäck ska ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup. 

däckbyte

Det är också bra att hålla koll på lufttrycket i däcken, speciellt inför längre resor på vägarna. För att däcken ska hålla sig i gott skick även då de inte används så bör man förvara dem på ett korrekt vis. Däck mår bäst i ett svalt utrymme med jämn temperatur utan solljus. Det finns däckhotell där man kan förvara sina däck i optimal miljö till dess att det är dags att sätta dom på bilen igen. 

Professionell däckverkstad i Tyresö kan utföra däckbyte och mycket mer

Är man i behov av däckhotell och/eller däckbyte i Tyresö så kan man vända sig till Däck & Maskin Tyresö AB. Det är en professionell däckverkstad i Tyresö som kan erbjuda allt inom däckservice. Som till exempel däckbyte, balansering av däck, däckförsäljning, däckhotell och även lagning av punktering. Med bra däck på bilen så är det möjligt att göra resorna på vägarna lite tryggare.