bygglov

Hur ser sommarplanerna ut?

Hur ser sommarplanerna ut?

Har du spenderat tid utomhus under de senaste dagarna så har garanterat din hud fått en nyans av brunt. Eller rött. För nu har solen verkligen dykt upp på allvar och det har nästan varit så att man har fått gömma sig lite i skuggan då och då. 
Nu när känslan av sommar verkligen börjar ta form börjar vi också planera för vad vi ska hitta på under semestern.

Nu hänger det fortfarande i luften hur sommaren kommer att te sig. Kommer den pågående pandemin att leda till att vi kommer att få resa inom landet eller inte? Hur den unika svenska strategin för att hantera pandemin kommer att fungera återstår fortfarande att se.
Kanske kommer vi därför att få se fler som semestrar på nära håll. Tendenserna finns redan där med många av oss som kikar på att hyra torp och liknande boenden.

Säkert kommer många att passa på att pyssla lite därhemma med olika sorters projekt. Kanske är det dags att måla om huset? Färgen har ju sett sina bästa dagar och fasaden är i behov av nya lager av färg. Kom ihåg att först kolla upp vad som gäller om du till exempel ska måla om i någon ovanlig färg eller liknande: https://hus-bloggaren.se/behover-man-bygglov-om-man-vill-byta-farg-pa-fasaden/.

På så sätt kan du vara säker på att det som skulle bli ett roligt projekt inte får trista konsekvenser. För visst vore det bittert om det skulle bli någon sorts osämja mellan dig och grannarna på gatan? För att inte tala om att tvingas måla om hela huset – vilket kostar både tid och pengar.
Bättre saker har vi trots allt att göra än att måla om huset två gånger inom kort tid. För sommaren är som bekant kort – det gäller att se till att vi njuter av den i fulla drag när den väl är här.