trädfällning Malmö

Hur man fäller ett träd: En steg-för-steg-guide

Hur man fäller ett träd: En steg-för-steg-guide

editorial

Detta behöver veta för att fälla ett träd.

När det gäller att fälla träd finns det ett rätt och ett fel sätt att göra det på. Om du inte har rätt utbildning eller erfarenhet kan det vara mycket farligt – för att inte tala om olagligt i vissa fall. I det här blogginlägget går vi igenom steg för steg hur man fäller ett träd. Vi kommer att täcka allt från att välja rätt träd till att fälla det på ett säkert och effektivt sätt. Så om du funderar på att ta dig an den här uppgiften själv, läs vidare!

trädfällning Malmö

Fällningsprocessen.

När det kommer till trädfällning i Malmö är det första du måste göra att välja rätt träd. Du vill se till att trädet inte är för stort eller för litet – om det är för stort blir det svårt att fälla och kan eventuellt skada egendom, och om det är för litet ger det inte mycket virke. Du vill också försäkra dig om att trädet har ett bra läge – du vill inte fälla ett träd som står för nära en kraftledning eller en annan konstruktion. När du väl har valt rätt träd är det dags att börja fälla det!

Det första steget är att skapa en skåra i trädet. Detta görs genom att skära en V-formad skåra i trädstam, ungefär en tredjedel av vägen. Skåran ska vara riktad i den riktning som du vill att trädet ska falla. Därefter måste du skära en horisontell linje på den motsatta sidan av trädstammen, ungefär två tredjedelar av vägen. Detta kallas för bakre snittet.

Nu är det dags att avsluta fällningen trädet. Trädet börjar falla i riktning mot skåran, men när det faller kommer det att rotera runt den bakre skåran. Därför är det viktigt att se till att det inte finns några människor eller föremål i vägen för det fallande trädet. När trädet har fallit kan du använda en motorsåg för att såga det i mindre bitar för att enkelt kunna ta bort den.

Och så är det! Att fälla ett träd kan tyckas vara en skrämmande uppgift, men om du följer de här stegen kan det göras på ett säkert och effektivt sätt. Se bara till att välja rätt träd och ha en fri väg för det fallande trädet, så är du redo. Tack för att du läste!