Bilverkstad

Hitta en bilverkstad i Gävle

Hitta en bilverkstad i Gävle

Det är viktigt att utföra regelbunden service på sin bil. Annars riskerar man att den slits onödigt mycket och det är lätt hänt att man i stället åker på stora reparationskostnader. Att inte utföra nödvändig service i tid kan dessutom leda till att bilens försäkring upphör att gälla samtidigt som bilens värde också minskar. Det gäller därför att boka service för bilen i god tid, särskilt då det vissa perioder kan vara svårt att få en tid.

Bara för att man har en bil av ett specifikt märke behöver man inte serva den på en märkesverkstad specialiserad på samma märke. Detta är något man själv får bestämma. Ofta är märkesverkstäderna också dyrare än de oberoende bilverkstäderna.
En bilverkstad som ligger centralt i staden är alltid dyrare än en verkstad som ligger längre ut eftersom de har en högre lokalhyra. På de olika bilverkstädernas hemsidor brukar man enkelt kunna skicka prisförfrågningar, men man kan även ringa runt och kolla.

 

 

Högt timpris kan bli billigast

När man frågar om pris ska man alltid be om ett totalpris då timpriset hos de olika bilverkstäderna kan skilja en hel del. Ett timpris som är mycket högre än de andras behöver dock inte betyda att den bilverkstaden egentligen är dyrast. Kanske är deras bilmekaniker mer erfarna och arbetar snabbare? Det finns också mycket modern teknik och utrustning som snabbar på arbetet. Det är därför som man ska be om ett totalpris.

När man lämnar in sin bil på en bilverkstad i Gävle ska man inte glömma att lämna över serviceboken. Man bör också lämna ett telefonnummer där man enkelt kan nås ifall att mekanikern behöver ställa frågor om bilen. Ibland upptäcks fel som man kanske inte kände till och för att de ska kunna åtgärdas måste bilens ägare först ge sitt godkände – särskilt om det är fel som innebär en merkostnad.