golvvåg

Golvvåg för tuffare miljö

Golvvåg för tuffare miljö

Inom många branscher använder man vågar i olika syften. Det kan handla om att väga ingredienser, paket som ska fraktas och mycket annat. Men här räcker det inte med de små personvågarna som vi har hemma. Här krävs mera tåliga enheter som kan hantera stora och tunga objekt.

Hur vet man vad man ska välja?

Det allra bästa är att ta kontakt med ett företag som säljer golvvågar och be om råd och förslag på vilken golvvåg som kan passa. Innan man gör det kan man gärna gå in på nätet och se vad som finns på marknaden.

Det finns flera saker man måste fråga sig för att hitta rätt. Vad ska vågen användas till och hur många kilo ska den kunna ta? Kanske behöver den IP-skydd för att tåla vatten och damm, eller en räknefunktion som är bra att ha vid exempelvis inventering? Det kan också vara så att det behövs ett kalibreringscertifikat som visar att vågen blivit inställd så att den väger exakt. 

Några olika varianter

Pallvågen ser ut som en liten mini-truck som man kan lyfta upp en pall med. På den sitter en display där man kan se vikten och den kan ta upp till två ton. Rullstolsvågen används inom vården. Den ser ut som en plattform med ramp på båda sidorna och är stor nog för att man ska kunna köra upp en rullstol. Vågen kan vara med eller utan räcke.

Det finns flera märken på golvvågar i varierande storlek. Så här gäller det bara att veta vad man behöver. När man köper en våg för första gången är det inte alltid så lätt att veta vilka egenskaper man ska titta efter. Det kan också vara en bra ide att se över garantin och ta reda på hur man får hjälp om vågen skulle krångla.