makeup

Förnya sminkväskan

Förnya sminkväskan

De allra flesta av oss bär makeup någon gång, vissa väljer att ha det dagligen medan andra har det till mer festliga tillfällen. Oavsett har man oftast en grund i sminkväskan som man gillar. Att tänka på är att byta ut sitt smink då och då. Det kan givetvis vara roligt att förnya sminkväskan ändå med lite nya ögonskuggor, läppglans eller läppstift men det finns också en annan viktigt anledning till att göra det. Vissa av sminkprodukterna i sminkväskan ska med jämna mellanrum bytas ut för att de ska vara fräscha. Det gäller till exempel mascara, läppglans och läppstift. Torra artiklar som puder och ögonskuggor håller desto längre, i dem bildas det inte bakterier efter en tid. Även foundation och andra produkter som är flytande bör också bytas ut efter en tid. Man ska också tänka på att inte låna varandras smink som innehåller vätska. Man ska också vara noggrann med rengöring av sina sminkborstar.

Det roliga med makeup är att man kan välja så många olika kombinationer, beroende på vad man har för kläder eller övriga accessoarer. Kanske vill man använda sminket för att förtydliga de egna dragen eller för att sminkningen ska sticka ut. Man kan också välja smink och färger baserat på årstid. Kanske vill man ha mer fräscha och somriga färger den varmare årstiden som turkos eller grönt. Om vintern kanske man istället väljer en look med mer basfärger som mörka eller ljusa skuggor, som inte sticker ut så mycket och kanske adddera röda läppar till istället.

Hos Sephora hittar man ett stort utbud av makeup. Här är det enkelt att hitta vad man söker och kan dessutom bli inspirerad till att använda nya produkter. Det är dessutom enkelt och bekvämt att sitta på nätet och leta fram de produkter man ska ha, då kan man enkelt jämföra olika produkter. Här hittar man många fina och bra produkter som kan bli ett roligt och bra tillskott i sminkväskan.