säng 180x200

Förgyll sovrummet med en 180x200 säng som ger god sömn

Förgyll sovrummet med en 180x200 säng som ger god sömn

När man inreder sitt sovrum så finns det några saker man kan tänka på som kan gör att man somnar in lättare och sover bättre. Man ska inte ha för mycket saker i ett sovrum då det kan ge ett rörigt intryck som försvårar avslappning, satsa istället på några ”statement” prylar som förgyller rummet. En bra sak att ha i sitt sovrum, speciellt under sommarmånaderna, är mörkläggande gardiner, välj några i en färg som passar stilen i rummet. Ett sängbord är bra att ha för att kunna förvara sådant man kan komma att behöva när man ligger i sängen, exempelvis öronproppar för att få en ostörd sömn om man lätt störs av ljud. I år är återbruk och hållbarhet trendigt så ett fint gammalt sängbord i trä kan vara en snygg och användbar detalj i rummet. 

Att ha växter i sovrummet gör inte bara att det blir mysigt och fint, växter förbättrar dessutom luftkvaliteten. Genom att ha till exempel en aloe vera planta nära sängen kan man skapa bra förutsättningar för god sömn. Men den kanske viktigaste saken i sovrummet, både när det kommer till inredning och sömn är sängen. En bekväm säng kan vara avgörande för sömnkvaliteten och den sätter även prägel på rummet. En bred säng säkerställer att man får det svängrum man behöver under natten och det ser dessutom väldigt snyggt ut i ett sovrum.

En säng som som har ett stilrent utseende och är utrustad med en bäddmadrass som kyler (vilket gör att man snabbare kommer in i den viktiga djupsömnen) är Senses Diamant. Den ger dessutom utmärkt stöd och är riktigt bekväm att sova i. Man hittar den sängen och många andra hos Bättre Nätter. Senses Diamant finns i olika mått, exempelvis 180×200 som är en bra bredd speciellt om man är två som delar på ytan, se storleken här.