fasadtvätt Lund

Fasadtvätt med proffsigt resultat i Lund

Fasadtvätt med proffsigt resultat i Lund

Fasaden på ett hus mår bra av att målas om med jämna mellanrum. Det innebär inte bara att huset blir mer tilltalande utan det skyddar dessutom materialet som huset är byggt i mot väder och vind. När det är dags att måla så är det många som tar det säkra före det osäkra och väljer samma färg som huset alltid har varit målat i. Det känns tryggt och säkerställer med största sannolikhet att det passar in till stilen på huset samt området där det ligger.

Våga gå emot strömmen

Det kan dock vara både spännande och vackert att måla huset i en ny kulör som fortfarande passar fastighetens stil och arkitektur. Det kan göra att det som är speciellt med just ditt hus framställs på ett vackert sätt och sticker ut i ett annars kanske monokromt område. Se bara till att kolla upp vad som gäller i området där du bor innan du börjar måla eftersom det vissa gånger kan krävas bygglov för att byta fasadfärg på huset. 

Var noggrann inför målningen

För att färgen ska hålla och se fin ut länge krävs ett bra förarbete, bland annat genom en rejäl tvätt av fasaden. Det är väldigt vanligt att det finns påväxt på hus och om du helt enkelt bara målar över den så kan den tränga sig i genom och förstöra färgen. Förutom det så är inte påväxt bra överhuvudtaget för husets fasad så den bör tvättas bort oavsett om huset ska målas eller ej.

Anlita professionella hustvättare

Om det känns svårt att veta vilka produkter du ska använda dig av samt hur du ska gå tillväga för ett bra tvättresultat så kan det vara smidigast att anlita ett företag som kan genomföra tvätten åt dig. Finns det till exempel behov för fasadtvätt i Lund så kan du vända dig till Hustvättarna. De är proffs på tvätt av hus och använder sig alltid av metoder anpassade för objektet vilket ger ett tryggt och snyggt resultat.