skola

Ett viktigt val

Ett viktigt val

Valet av förskola till ditt barn kan vara ett av de viktigaste beslut du behöver fatta i ditt barns liv. Förskolan fungerar trots allt som en introduktion till studier och i längden vuxenlivet. Det är en plats där de lär sig upptäcka nya saker och intryck samt får chansen att utveckla sin sociala förmåga tillsammans med andra barn. Det är därför bra att fler och fler föräldrar, eller till och med blivande föräldrar börjat undersöka det bästa valet av förskola så tidigt som möjligt. Alternativen är många men informationen går att få tag på. Gör inte misstaget att låta det vänta.

 

 

Men var finns informationen?

 

När du söker efter en trygg och kompetent förskola i eskilstuna kan det vara bra att komma ihåg att de flesta förskolor idag har mycket information att dela med sig av på sina hemsidor. Bara genom att läsa om deras målsättning och lokaler kan du få en bra bild av vad de kan erbjuda dig och ditt barn. Ett alternativ som blivit vanligare de senaste åren är att välja en förskola som sätter tidigt fokus på språkstudier, som exempelvis engelskan. British Mini erbjuder exempelvis rolig och lärorik undervisning med fokus på både det svenska och engelska språket, samtidigt som de följer skolverkets läroplan.

 

Nyckeln till allt

 

För att få ut så mycket som möjligt av förskoletiden bör du ge ditt barn så goda förutsättningar som möjligt för att klara sig i livet. Vad öppnar då fler dörrar än en tidig introduktion till det mest användbara och internationella språket i världen? Studier visar att barn har lättare att lära sig nya språk ju tidigare de utsätts för det. Många plockar därefter upp ett tredje eller till och med fjärde språk när de blir äldre. Det är som att de löst språkets gåta och kan lära sig hur många nya språk som helst därefter!