windows

Enorm olycka att slå sönder double glazed windows

Enorm olycka att slå sönder double glazed windows

Det sägs att man får sju års olycka av att krossa en spegel. Men hur är det egentligen med fönster? Hur många år av otur, förödelse och allmän olycka ska man behöva räkna med om man råkar skjuta en fotboll genom ett fönster? 

Det finns nog ingen gammal myt om hur många års olycka det innebär. Men det kan ju knappast betyda tur i alla fall när man råkar slå sönder double glazed windows. Eller vilket fönster som helst för övrigt. På vilket språk som helst. 

Vad som kommer hända om du krossar ett fönster är antagligen någonting av följande. Personen som äger fönstret kommer att bli jättearg och kräva dig på pengar. Antingen gör ni själva upp civilt och du får helt enkelt ersätta fönsterägaren med en summa som motsvarar fönstrets kostnad. 

Men i somliga fall kanske det till och med kan bli aktuellt med en polisanmälan. I alla fall om du gjorde som mannen i Dalby den 15 december 2011. Han krossade ett 70-tal rutor i Dalby centrum inom loppet av några minuter. Då kanske du kan räkna med rätt många år av olycka framöver. I fängelset. 

 

Alla älskar fönster

Låt oss nu lämna snacket om otur, fängelse och olyckor. Det är så tråkigt att prata om sådant när det egentligen skulle talas om fönster. Det finns ju så mycket bra att säga om fönster. Alla älskar fönster. Finns det någon som inte tycker om fönster? Man kan nog satsa pengar på att du inte kan räkna upp en enda person som tycker att fönster är en dålig idé. 

En annan sak man kan satsa pengar på är att du, om du är inomhus när du läser detta, har åtminstone ett fönster i rummet. Fast du kanske läser detta när du sitter på toaletten. Ibland är det lite mer ovanligt med fönster i badrummet.