batteri

Dags att byta mobilbatteri

Dags att byta mobilbatteri

Behöver du ladda mobilen hela tiden? Känner du dig osäker när du går hemifrån och batteritiden visar på under hälften, och har du alltid en powerbank med  dig för att mobilen inte ska ladda ur? Händer det att du tror du ska klara dig när du har tjugo procent kvar på batteritiden och plötsligt slocknar telefonen? Märker du att batteriet tar slut väldigt fort, kan det vara dags att byta mobilbatteri. Man kan byta ut batteriet i sin mobil, istället för att skaffa en helt ny mobil.

 

Enkelt att byta batteri

Det är inte särskilt svårt, och det finns bra instruktionsfilmer att titta på. De flesta mobiltelefoner går det att byta batteri på. Se bara till att beställa rätt batteri till din telefon. Se också till att du beställer eventuella tillbehör som behövs. Sluligen, se till att du också har, eller köper till, de verktyg du kommer att behöva. 

Oftast är det väldigt små skruvmejslar, för de allra minsta skruvarna, annars blir det svårt. När du har allt du behöver, följer du de anvisningar du hittar, ofta en YouTubefilm, som brukar vara pedagogisk. 

 

 

Miljösmart med nya batterier till dina laddbara enheter

Det är ofta batterierna och batteritiden som har kortast livslängd i elektronik. Även om batterierna tål många laddningar, märker man efter ett tag att det tar allt längre tid att ladda fullt. Och när det väl är fulladdat, räcker batterierna inte alls lika länge som när de var nya. 

Idag har vi en mängd fiffiga apparater, som alla behöver laddas, gång på gång. Tills de en dag faktiskt kan behöva nya batterier. I de enheter som det går att byta batterier i, ska man försöka göra det. Det är ett hållbart tänk, om maskinen i övrigt fungerar fint. Så nästa gång du svär över din batteritid, tänk batteribyte istället för ny produkt!